İnşaat Atığı
Raporda sınıflandırılan inşaat atıkları, kazı, yol çalışması ve yıkımdan elde edilen malzemelerin yanı sıra plastik, metal, seramik ve karton gibi karmaşık atıkları da içerir. Yıllık olarak üretilen inşaat atıklarının yarısından fazlasını oluşturan ahşap, kiremit, asfalt, beton ve alçı gibi yapı malzemeleridir.
Yapı malzemesi atıkları, her büyüklükteki inşaat projelerinde kontrol edilmesi en zor faktörlerden biridir. Şeffaflık Pazar Araştırması'ndan bir rapora göre, her yıl dünya çapında üretilen inşaat atığı hacmi neredeyse iki katına çıkarak 2,2'ye çıkacak. İnşaat ve Yıkım Geri Dönüşümüne göre 2025 yılına kadar milyar ton. İleriye bakıldığında, küresel atığın 2050 yılına kadar 3,40 milyar tona çıkması, aynı dönemde nüfus artışının iki katından fazla olması bekleniyor.
Doğu Asya ve Pasifik bölgesi dünyadaki atıkların çoğunu yüzde 23 ile üretiyor ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi yüzde 6 ile mutlak olarak en az üretiyor. Bununla birlikte, en hızlı büyüyen bölgeler Sahra Altı Afrika, Güney Asya ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dır; burada 2050 yılına kadar toplam atık üretiminin sırasıyla üç, iki ve iki katından fazla artması beklenmektedir. Bu bölgelerde, atığın yarısından fazlası şu anda açıkça boşaltılıyor ve atık artışının yörüngeleri çevre, sağlık ve refah üzerinde büyük etkilere sahip olacak ve bu nedenle acil eylem gerektirecektir.
Şu anda, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde istisnai olarak% 80'in üzerinde geri dönüşüm oranlarına ulaşılmasına rağmen, AB'deki inşaat atıklarının% 75'i düzenli olarak depolanmaktadır.
İnşaat atıkları sorununu çözmek için evrensel bir çözüm olmamasına rağmen, birçok inşaat firması kazaya olan katkısını azaltmak için yenilikçi yollar buluyor.